Doorheen de geschiedenis zijn kunstwerken in zeer uiteenlopende ruimtes aan het publiek gepresenteerd. De taferelen op fresco's in kathedralen zorgden voor een grootse introductie van kunstwerken in de publieke sfeer. Maar doorheen de eeuwen werd kunst ook in kleinere 'salons' gepresenteerd, tot uiteindelijk ook in de 'white cubes' die galerijen tegenwoordig zijn. 

Met LOFT22 art space wil oprichtster Frédérique Lippens terugkeren naar een intimiteit die verloren gaat in de steriele omgeving van de white cube. Zo is haar 'apartment gallery' een belevingsruimte waar kunstwerken tot hun recht komen en waar een persoonlijk contact plaats vindt tussen kunstenaar, publiek, curator en galerie houder. 

LOFT22 wil ook de kans bieden aan jonge kunstenaars en gevestigde waarden om deze intimiteit te (her)ontdekken, en te exposeren in deze ruimte die gemodelleerd is naar internationale concepten uit New York, Berlijn en Mexico City. En dat alles in samenwerking met spraakmakende curatoren. 

LOFT22 wil zich daarenboven onderscheiden van andere galeries door elke tentoonstelling op een geheel eigen wijze vorm te geven en te presenteren naar een publiek, voor elke collectie een totaalconcept te bedenken als complement aan het tentoongestelde werk. 

Zo breekt de galerie met het traditionele vernissage-finissage model en zoekt ze naar nieuwe manieren om het werk een stem te geven. WATCH. THIS. SPACE.